Specialista na -párty stany- a -zahradní nábytek- skladem


Máme pro vás 10 tipů na správné grilování

Zjišťovali jsme u profesionálů jaké chyby se nejčastěji při grilování stávají a vzniklo takové desatero správného grilování, které vám rádi nabízíme :-)

1. Připravované maso má být pokud možno šťavnaté, měkčí a čerstvé, aby se doba grilování zkrátila. Žárem se každé maso nevyhnutelně vysušuje. Podle profesionálů patří mezi nejvhodnější hovězí svíčková, vepřová panenka a vykostěná drůbeží stehýnka. Grilovat lze i vepřová žebra, kuřecí křidélka nebo králičí hřbet. Oblíbené grilované koleno se stejně jako tvrdší masa (například hovězí zadní) musí předvařit, aby změklo, nebo nejméně 24 hodin předem marinovat.

Naše nabídka zahradních grilů

2. Celá kuřata je dobré před grilováním předpéct v troubě nebo v mikrovlnce. Někteří lidé raději zbavují drůbež kůže.

3. Před grilováním odřízneme z masa přebytečný tuk, který jinak bude odkapávat a jeho pár se mohou i vznítit. Na rošt nepatří nakládaná masa ošetřená konzervační solí - tedy například šunka, ani masa z mrazáku. V některých sousedních zemích je zakázáno grilovat uzeniny (zejména klobásy) s vyšším obsahem dusitanových solí, které se žárem promění na rakovinotvorné nitrosaminy. Výjimku tvoří klobásy s označením "grilovací" na obalu.

4. Pokrmy klademe na rošt až po jeho úplném zahřátí, u grilů na dřevěné uhlí až tehdy, když popel na povrchu už jen žhne jiskřičkami.

5. Grilované potraviny nesmí přijít do přímého styku s plameny.

6. Během opékání maso natíráme olejem nebo tukem s kořením nebo speciálními marinádami, jejichž složení najdeme v receptech, příručkách a kuchařkách (i na internetu). Pozor však na to, marinády maso zabarví, a větší kusy přitom uvnitř ještě nemusí být správně propečené.

7. Při přesném zjištění teploty pomohou jen elektrické teploměry nabízené jako příslušenství, stále častěji však přímo zabudované v krytech komfortních grilů. Ke kontrole teploty propečení velkých kusů masa je nutné si pořídit teploměr s jehlovou sondou.

Naše nabídka zahradních grilů

8. Pokud požadujeme dietní přípravu pokrmů z masa, ryb či zeleniny nebo kdž jde o příliš malé kousky, zabalíme je předem do alobalu. Pokrmy pečené v alobalu si zachovávají chuťové i aromatické vlastnosti, jsou jemnější a šťavnatější.

9. Při přípravě grilovaného masa nešetřeme na množství nádob. Zásadně je nutné oddělit syrové maso od hotového pokrmu a po každé manipulaci si omýt a utřít ruce.

10. Tepelně upravené pokrmy se mají servírovat a jíst nejlépe okamžitě. Pro pozdější konzumaci se musejí udržovat při teplotě nejméně 60 °C. Prakticky to umožňují přídavné drátěné košíčky, jaké se nabízejí k nekterým grilům na dřevěné uhlí. Plynové a elektrické grily to zajišťují nastavením nižšího přívodu plynu nebo elektrického příkonu.

A pokud nechcete při grilování zmoknout, vyberte svůj zahradní párty stan, pokud si potřebujete sednout, je tu náš zahradní nábytek nebo snad lehnout, pak jsou tu naše zahradní lehátka. Máme opravdu vše a vše vždy skladem!

Naše nabídka zahradních grilů



Garance doručení 

 

774 454 067
info@t-zbozi.cz

Po - Pá 9.00 - 16.00